301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Mayıs 2021 - Pazar 21:45
 
AKP'de 'kademeli normalleşme' krizi: Sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan...
AKP'nin MKYK Üyesi ve 24, 25 ve 26'ncı dönem milletvekili Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı'nın 'kademeli normalleşme" genelgesini eleştirdi.
Siyaset Haberi


İçişleri Bakanlığı, tam kapanmanın sona ermesine bir gün kala 81 ilin valiliğine 'kademeli normalleşme' başlıklı bir genelge gönderdi. 

Genelgede yer alan normalleşme tedbirleri kafa karışıklığı yaratırken; sosyal medyada da tepkilere neden oldu. 

AKP'DE NORMALLEŞME KRİZİ

Yayımlanan genelge, AKP içinde de tartışmalara neden oldu. 

AKP'nin MKYK Üyesi ve 24, 25 ve 26'ncı dönem milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile söz konusu genelgeye tepki gösterdi. 

''Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelgenin acilen revize edilmesi ve "Kademe" mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı'' ifadelerini kullanan Külünk, şu ifadeleri kullandı: 

''Sağlık ve İçişleri Bakanlığımıza çağrımızdır; Lütfen Türkiye'yi anormalleştirme sürecinde tutmak ve devletin, halkın ağır hasarlar alması üzerinden yapacakları operasyonlara zemin olacak fırsatları kollayan güçlere imkan veren uygulamalardan uzak durmak önemlidir.''

Külünk açıklamalarının tamamı şöyle: 

''17 günlük tam kapanma sonrası kamuoyundaki minimum beklenti; Kademeli olsa da hızlı "Normalleşme Dönemine Geçiyoruz..." moralli  günlerine girmekti; Özellikle başından beri sanki salgının tek merkezi Restorantlarmış gibi muameleyi bırakıp; Ayrıca tuhaf çelişkili izlenimi veren başka serbestliklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu.

Ancak genelge bu morali vermiyor; Çünkü 'Kademe Takvimi' yok. Sadece 'ikinci bir emre kadar durum bu' haberi var. Üstelik bu serbestlik zaten 17 gün öncesi aylardır olan durumla aynı.

Kafa karışıklığına ve sokağın büyük tepkisine neden olacağı net olan bu genelgenin acilen revize edilmesi ve "Kademe" mantığıyla yasaklanan ne varsa... Bir tarih öngörüsü olmalı. 

Hatta vatandaşımız " Bize nefes aldırın; Biz kurallara belirgin uymazsak; Kademe kademe yasak gelsin!... Fakat biz hep itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz.." tepkisini verecektir.

1 Haziran sonrasında ise Türkiye’nin küresel düzenin dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk desteği oluşmuş durumda iken bunu değerlendirmek gerekir; Aksi halde "Belirsiz Normalleşme Genelgesi" işlevinde bu tarz planlar gerçekten sadece anormalleşmeyi besler.  Lütfen hızla gözden geçirilsin.

Sağlık ve İçişleri Bakanlığımıza çağrımızdır; Lütfen Türkiye'yi anormalleştirme sürecinde tutmak ve devletin, halkın ağır hasarlar alması üzerinden yapacakları operasyonlara zemin olacak fırsatları kollayan güçlere imkan veren uygulamalardan uzak durmak önemlidir.''

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: AKP'de, 'kademeli, normalleşme', krizi:, Sokağın, büyük, tepkisine, neden, olacağı, net, olan...,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı