AKP'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirmek isterken rezil olan ve iki gün sonra silinen 'Yalan Üretim Merkezi' adlı animasyonun, Katar merkezli Al Jazeera ekranlarında yayımlandığı ortaya çıktı.

Medyaradar'da yer alan habere göre,  AKP'nin Kılıçdaroğlu ve Faik Öztrak'ı hedef alan ancak alay konusu olan çizgi film videosu partinin sosyal medya hesaplarından silinmişti. 'Yalan Üretim Merkezi' adlı animasyonun, Al Jazeera kanalında yayınlandığı ortaya çıktı.

 

AKP'nin bu hamlesinin Z kuşağına yönelik olduğu söylenirken parti içinde de tartışmalara neden olduğu yorumları yapılmıştı.

VİDEO NEDEN SİLİNMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, 'yalan üretim merkezi' videosunun kaldırılmasına dair yaptığı paylaşımda, "Siyasette seviyeli muhalefetin oluşması için AK Parti olarak bir adım attık. Siyasette yalanın ulaştığı boyuta dikkat çektik. Maksat hasıl oldu." görüşünü savundu.

"BİZ SADECE GERÇEKLERLE KONUŞUYORUZ"

Dağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bundan sonrasında da bilgi ve belgeye dayalı, seviyenin korunduğu, aziz milletimize sadece gerçeklerle konuşacakları bir zemin istiyoruz. Çünkü biz sadece gerçeklerle konuşuyoruz." ifadesini kullandı.