301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Nisan 2021 - Perşembe 10:42
 
Barış Yarkadaş: Kürşat Ayvatoğlu yalnız değildir!
Barış Yarkadaş: AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ telefonunu bile teslim ettiği Ayvatoğlu’nun işlediği suçları "bireysel"leştirerek partisinin bu meselenin üstünü örttüğü gerçeğini gözlerden kaçırmaya çalışıyor.
Siyaset Haberi


Barış Yarkadaş, Gazete Damga'daki köşesinde Kokain çekerken görüntüleri sosyal medyaya düşen ev hapsi kararıyla serbest bırakılan Kürşat Ayvatoğlu'nun dosyasını açtı.

Kürşat Ayvatoğlu olayı için "AKP’nin 19 yılını özeti" ifadelerini kullanan "AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ telefonunu bile teslim ettiği Ayvatoğlu’nun işlediği suçları "bireysel"leştirerek partisinin bu meselenin üstünü örttüğü gerçeğini gözlerden kaçırmaya çalışıyor" dedi.

Barış Yarkadaş şöyle yazdı:

"AKP’nin 19 yılını özetleyen olay sizce nedir?" diye sorsalar, hiç tereddüt etmeden, "Kürşat Ayvatoğlu’nun ortalığa saçılan hikayesi" derim. Çünkü; bu hikayede, para – güç – rant – siyasetin kirli çarkları ve açgözlülük var… Tüm bunlar, aslında AKP’nin 19 yılını özetliyor.

Düşünün; o dönem 23 yaşında olan bir genç, Kastamonu’da oto galerilerinin olduğu bir pazarda 5 TL’ye araba fotoğrafı çekip galeriler için hizmet verirken, “kaderi” AKP’li Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve İl Başkanı Doğan Ünlü’yle tanışmasıyla birlikte değişiyor. Kimi zaman fotoğrafçılık, kimi zaman basit elektrik işleri yaparak günlük geçimini sağlayan Kürşat Ayvatoğlu, birkaç yıl sonra, Demet Akalın konserinde en önden bilet alan, yakınlarının anlatımına göre elini viskiyle yıkamaya başlayan ve bunu instagramda yayınlayan bir ‘canavar'a dönüşüyor.

Kürşat Ayvatoğlu’nun maceralarını hep birlikte izliyoruz. AKP’li Ayvatoğlu, 2014 yılında Kastamonu Belediyesi’ni desteklediği partinin kazanmasının ardından hiçbir ilgisi olmadığı halde Kültür Müdürü yapılıyor. Ardından yönetmesi için emrine bütçe veriliyor. Belediyedeki birçok alım satıma Kürşat Ayvatoğlu karar veriyor! Tabii ki; Belediye Başkanı Tahsin Babaş ile İl Başkanı Doğan Ünlü’nün tam desteğiyle...

Belediyede olan bitenler o kadar ayyuka çıkıyor ki; 2019 seçimlerinde Tahsin Babaş’ın koltuğu gidiyor. Seçimi MHP’li başkan kazanıyor. Ancak bu Kürşat Ayvatoğlu için yeni bir fırsatın kapısını aralıyor. Ayvatoğlu, iddiaya göre, eski Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve İl Başkanı Doğan Ünlü’nün referansıyla AKP Genel Merkezi’nde etkili bir göreve getiriliyor. 28 yaşındaki genç, Genel Başkan Yardımcıları’yla iç içe çalışıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirebilecek kadar sağlam ilişkiler kuruyor.

Kokain içerken çekilen görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından poliste verdiği ifadesinde "Partiden 3 bin TL alıyorum, aylık gelirim ise 30 bin TL. Araba alıp satıyorum" diyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise telefonunu bile teslim ettiği Ayvatoğlu’nun işlediği suçları "bireysel"leştirerek partisinin bu meselenin üstünü örttüğü gerçeğini gözlerden kaçırmaya çalışıyor.

Başlıkta bu yüzden “Kürşat Ayvatoğlu yalnız değildir” dedim. Kürşat Ayvatoğlu, AKP’nin yarattığı güç ilişkilerinin, siyaseti ranta çeviren ahlaksızlığın, iktidarın gücünü kullanarak haksız kazanç elde etmenin cisimleşmiş halidir. Bu ilişkiler yumağını yaratan, yozlaşmanın önünü açan, hesap vermemeyi ilke haline getiren AKP, Kürşat Ayvatoğlu’nu günah keçisi haline getirip işin içinden sıyrılamaz. Kürşat Ayvatoğlu, AKP’nin yarattığı 19 yıllık kültürün kısa bir özetidir.

Kaynak: (Gerçek Gündem) - Gerçek Gündem Editör:
 
Etiketler: Barış, Yarkadaş:, Kürşat, Ayvatoğlu, yalnız, değildir!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı