CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü anmak için vereceği konserin afişlerinden İnönü'nün isminin çıkarıldığını belirterek, "CSO Cumhurbaşkanı’nı sansürlüyor, dünyada böyle bir durum ilk defa oluyor" dedi.

22 OCAK'TAKİ İNÖNÜ'YÜ ANMA KONSERİNİN AFİŞİNDE İNÖNÜ'NÜN ADI YOK

CHP'nin halkla ilişkiler, sağlık, kültür ve sanattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklamada, CSO’nun 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü anmak için 22 Ocak 2022 tarihinde vereceği konserin afişlerinden İnönü'nün isminin çıkarıldığını belirtti.

 

Reinhard Goebel'in yöneteceği ve solistinin Mor Biron olacağı konserin afişlerinden İnönü’nün isminin çıkarılması kararını verenlerin derhal istifa etmesi gerektiği belirten İlgezdi, "CSO Cumhurbaşkanı’nı sansürlüyor, dünyada böyle bir durum ilk defa oluyor" dedi.

TBMM'YE SORU ÖNERGESİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren İlgezdi, Ersoy’a, “İnönü’yü anma konseri olarak planlanan Şef Goebel’in konserinden 2. Cumhurbaşkanı'mızın isminin çıkarılmasını kim, hangi gerekçe ile istemiştir” diye sordu.

İnönü adına hazırlanmış afiş 

 

Afişte İnönü'nün adının çıkarılmış son hali