301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Kasım 2022 - Salı 21:59
 
CHP'li Yalım: "Uşaklılar kendi ürettikleri şekere ulaşamıyor"
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, iktidarın yanlış politikaları sonucu Uşak'ta şekerin karaborsaya düştüğünü belirtti.
Haberi


Yalım, "Uşak esnafı yanı başındaki fabrikadan şeker alamıyor." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Uşak Milletvekili, AB Uyum Komisyonu üyesi ve AB Karma Parlamento Başkan Vekili Özkan Yalım, ilindeki şeker durumuna adeta isyan etti. 
Yalım, yaptığı açıklamada, Uşaklıların artık kendi ürettiği şekere ulaşamadığını, bakkal ve market esnafının yanı başındaki şeker fabrikasından parasıyla şeker alamadığını söyledi. 
"ŞEKER KARABORSAYA DÜŞTÜ"
İlde bu durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini anlatan Yalım, "Türkiye'nin ilk şeker fabrikası Uşak'ta kuruldu. Ancak iktidar işleri öyle bir noktaya getirdi ki Uşak halkı kendi ürettiği şekere ulaşamıyor artık. Uşak'ta şeker karaborsaya düştü. Uşak esnafı, Türk Şeker'in anlaşmalı olduğu bayilerden şeker alabilirse fiyatlar aşağı düşüyor. Bu anlattığımız şaka değil. Bunu bile başardılar." dedi. 
"ŞEKER TEMİN ETMEK İMKANSIZ"
Özkan Yalım, şeker tedarik edebilenlerin de geçen ay itibarıyla sözleşmeleri bittiği için artık şeker temin edemediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Şeker'in anlaşmalı olduğu bayilerden şeker alabilirse fiyatlar aşağı düşüyor. Tedarik sağlayanların ekim ayı itibarıyla sözleşmeleri bittiği için de şeker temin edemiyorlar. 1 çuvalı (50 kg) 820 liraya fabrikadan çıkan şeker,  bakkala gelinceye kadar el değiştire değiştire çuvalda 370 lira kar ile yani %45,12 oranında bir kar ile, kilosu 16,40 liraya alınan şeker bakkala kilosu 23,80 liraya satılıyor. Bakkal bu şekeri ucuza alsa ucuza vatandaşa satacak. Hem sürümden kendisi kazanacak hem de  vatandaş daha ucuza  şeker almış olacak. İşte ülkemizde yaşanan en büyük sorun  bir ürününe fabrika çıkışından sonra aracıların koyduğu afaki kâr oranıdır. Asıl olan bu sorun çözülmedikçe ürünlerin fiyatları ucuzlamaz."

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP'li, Yalım:, "Uşaklılar, kendi, ürettikleri, şekere, ulaşamıyor",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı