301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
01 Mayıs 2021 - Cumartesi 22:59
 
CHP'li Yalım zorunlu kapanmada çalışmak zorunda kalanların izin belgelerinin iptal edilmesini eleştirdi.
CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Zorunlu kapanma sürecinde çalışması zorunlu olan, işçi ve memurların izinlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesi ile iptal edilmesini ve bu konu üzerinde yaşanan yoğunluk ve e-devlet sisteminin tam anlamıyla çalışmamasını eleştirdi.
Siyaset Haberi


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım Zorunlu kapanma sürecinde çalışması zorunlu olan, işçi ve memurların izinlerinin İçişleri Bakanlığı genelgesi ile iptal edilmesini ve bu konu üzerinde yaşanan yoğunluk ve e-devlet sisteminin tam anlamıyla çalışmamasını eleştirdi. Yalım'ın yaptığı yazılı açıklaması ve e-devlet sisteminin  verdiği sistem hatalarını gösteren görselleri aşağıdadır. 

AKP ve ilgili bakanlıklar bir işi de doğru dürüst yapın! Tüm yaptığınız uygulamaların sonu bir kargaşa, karışıklık ve kaos yaratmak. İnsanları 30.04.2021 ile 17.05.2021 tarihleri arasında 18 gün evlerine hapsettiniz.

Zorunlu olarak çalışmak zorunda olan insanların işyerlerinden aldıkları izin belgelerini 02.05.2021 tarihinden geçerli olmak üzere bir İçişleri  Bakanlığı Genelgesi ile habersiz iptal ettiniz. Bu genelgeden haberi olmayan işlerine ekmeklerine gitmek için yollara çıkan vatandaşlarımızın ölerine çıkan kolluk görevlileri ile ceza yazacaksınız. Şimdi bu genelgeden haberi olan vatandaşlarımız yine ne yapacağını nasıl yapacağını bilmez bir şekilde yarım yamalak çalışan e-devlet sisteminden e-izin belgesi almak için iki gündür uğraşıyor.

E devlet ya

"SİSTEMDE YAŞANAN BİR TEKNİK AKSAKLIK NEDENİ İLE İŞLEMİNİZ TAMAMLANAMADI"

                                     diyor ya da

"ÇALIŞTIĞINIZ ŞİRKET ADRES BİLGİSİNE ULAŞILAMADI. VEYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞİRKET ÇALIŞMA MUAFİYET KAPSAMINDA DEĞİL"

Hataları veriyor. ALO 199 telefon hattı arandığında ise otomatik mesaj ile "E DEVLET SİSTEMİNDE YAŞANAN YOĞUNLUK NEDENİ İLE BAŞKA BİR ZAMAN ARAYINIZ" mesajı ile karşılaşıyorlar...

Merak ediyorum siz gerçekten vatandaşın işini kolaylaştırmak için mi çalışıyorsunuz?

Derhal e-devlet genelgesinden vazgeçin veya sistemi doğru düzgün çalıştırın.

Benim  vatandaşımı uğraştırmayın.

Bu halk bu yaptıklarınızın hesabını size sandıkta günü geldiğinde mutlaka soracaktır!...

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre; tam kapanma sürecinde muafiyet kapsamındaki sektör çalışları, çalışma izni/görev belgelerini e- devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı e-başvuru sisteminden temin ediyor.
DENETİMLER SIKILAŞTIRILDI
Ayrıca tam kapanma sürecinin ilk günlerinde yoğunluktan kaynaklanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi için muafiyet kapsamındaki iş yerleri tarafından el yazsıyla doldurulan çalışma izni/görev belgelerinin 2 Mayıs Pazar günü saat 24.00'e kadar geçerli olması sağlandı. Usulsüz ve yetkisiz doldurmayı önlemek için ise denetimler artırıldı.
BELGELERİN FOTOĞRAFLARI ÇEKİLEREK SİSTEME YÜKLENİYOR
Kontrol noktalarında durdurulan kişilerin zorunlu hallerde el yazısıyla doldurdukları çalışma izni/görev belgeleri; kolluk birimleri tarafından fotoğrafı çekilerek sisteme yükleniyor.
Yapılan sorgulamalarda, belgeyi ibraz eden kişinin muafiyet kapsamında olmadığı halde sokağa çıktığı, yetkisi olmadığı halde usulsüz belge doldurduğunun tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanıyor.
Öte yandan tam kapanma sürecinde, ‘e-başvuru’ sistemi üzerinden muafiyet kapsamında bulunan 697 bin 599 kişi, çalışma izni belgesi alırken, ‘e-başvuru’ ve ‘Alo 199’ üzerinden 184 bin 40 kişi, seyahat izin belgesi aldıkları söyleniyor ama binlerce kişi E-devlet kapsında  belge almak için uğraşıyor. Baskın genelgeden haberi olmayan izin belgelerine güvenen vatandaşları ceza bekliyor.

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP'li, Yalım, zorunlu, kapanmada, çalışmak, zorunda, kalanların, izin, belgelerinin, iptal, edilmesini, eleştirdi.,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı