301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Mayıs 2021 - Pazar 13:00
 
Corona virüsü aşılarının etkinliği bir kez daha kanıtlandı
Taylandlı uzmanların yaptığı araştırma Sinovac ve AstraZeneca Covid-19 aşılarının neredeyse tüm aşı alıcılarında antikor üretimini artırdığını ortaya koydu.
Sağlık Haberi


Covid-19 salgını karşısında aşı üretimi ve tedarikine ilişkin çalışmalar dünya genelinde tüm hızıyla sürerken, Çin üretimi Sinovac ve İngiliz AstraZeneca aşılarının etkinliği ile ilgili çalışmalara bir yenisi daha eklendi.

Tayland’daki Chulalongkorn Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Viroloji Merkezi tarafından yürütülen araştırmanın sonuçları, Sinovac ve AstraZeneca üretimi Covid-19 aşılarının neredeyse tüm aşı alıcılarında antikor üretimini artırdığını ortaya koydu. Yüksek Öğretim, Bilim, Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Prof Sirirerk Songwilai, AstraZeneca aşısı olan 44 kişinin yüzde 97.26’sının ilk dozdan dört hafta sonra yapılan testlerde bağışıklık geliştirdiğinin tespit edildiğini açıkladı.

AstraZeneca aşısının 2'nci dozunun araştırmanın yapıldığı dönemde uygulanmamış olması nedeniyle, 2. doza dair verilerin çalışmaya dahil edilmediği kaydedildi.

YÜZDE YÜZE YAKIN BAŞARI

Sinovac aşısı uygulanan 188 kişiden ise yüzde 99.49’unun ikinci dozdan 4 hafta sonra antikor geliştirdiğinin saptandığını belirten Songwilai, aşılanan kişilerin yüzde 65.9’luk kısmında da yalnızca ilk dozdan üç hafta sonra bağışıklık tepkisi gözlendiğini ifade etti. Songwilai, çalışmanın hem AstraZeneca hem de Sinovac aşılarının Covid-19’a karşı bağışıklık tepkilerini artırmada oldukça etkili olduğunu gösterdiğini söyledi.

Son verilere göre 101 bin 447 bin 145 kişinin Covid-19’a yakalandığı Tayland’da şimdiye dek 589 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Daha önce AstraZeneca, Sinovac Biotech ve Johnson & Johnson tarafından yapılan aşılara yeşil ışık yakan Tayland’da, Covaxin ve Sputnik V aşılarının onay sürecinin devam ettiği bildirilmişti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Corona, virüsü, aşılarının, etkinliği, bir, kez, daha, kanıtlandı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı