301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Eylül 2021 - Çarşamba 12:45
 
Diyanet’in hedefinde üniversiteler var
Her konuda söyleyecek sözü olan Diyanet, her gün yeni bir karara imza atıyor. Erbaş sosyal medyadan üniversitelerde, öğrenci yurtlarında, cezaevlerinde, hastanelerde Kuran kursu açacaklarını duyurdu.
Haberi


Adli yıl açılışlarına dualarla katılan, sosyal medya kullanımından yiyeceğimiz yemeğe kadar her konuda söz sahibi olan Diyanet İşleri Başkanlığı, etkinlik alanını artırmanın peşinde.

Medyadaki gücünü artırmak için 30 yeni personel alan Diyanet, şimdi de Kuran kursu açmak için harekete geçti.

 

Her açıklamasıyla gündem olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURTKUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kuran kursları açıyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP’nin siyasi figürü haline gelen Diyanet, ülkenin dört bir yanındaki açılış ve toplantıları kaçırmıyor. İktidardan aldığı cesaretle attığı her adımla laikliği hedef almaktan geri durmuyor. Midye ve karides helal değildir çıkışıyla ve açık büfede israfa kaçmayın fetvasıyla sofralarımıza kadar müdahale edebiliyor. AKP’nin sosyal medyaya yönelik düzenleme hazırlığı tartışılmaya devam ederken sözünü esirgemeyen Erbaş, “Dijital dünya gence kul olduğunu unutturuyor” diyerek öne atılıyor. Ancak sosyal medyayı hedef alan Diyanet, 81 il müftülüğüne gönderdiği yazı ile “Başkanlığın sosyal medyada yayınladığı içerikleri paylaşın” diyerek tanınırlığın artırılması için sosyal medyadan yararlanmaktan geri kalmak istemiyor. Diyanet’in son açıklaması da Kuran kursları açarak toplumun her alanında sözünü söylemeye devam edeceğine işaret ediyor.

Pandemi nedeniyle okullarda yüz yüze eğitimin aksadığı dönemde, Kuran kurslarının bir dönem sonra açılması eleştirilere sebep olmuştu. Kuran kurslarının Ağustos ayına ilişkin verilerini açıklayan Erbaş, bu yıl düzenlenen yaz Kuran kurslarında 1 milyon 906 bin 615 kişini Kuran-ı Kerim eğitimi aldığını aktarmıştı. Kuran kurslarına ilişkin yapılan açıklamaya göre; “5 Temmuz 2021-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında, toplam 81 bin noktada gerçekleştirilen kurslarda, 110 bin din adamı görev yaptı.”

Diyanet’e ayrılan bütçenin her geçen yıl artış göstermesi dikkat çekerken, ödeneklerin nerelerde kullanıldığı şüphesi de devam ediyor. 7 bakanlığın ve 13 başkanlığın bütçesini geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istediği ek ödenek eleştirilere sebep olmuştu. 2021 için 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet, “Kurum bütçesinin her yıl yaklaşık yüzde 96-97’si personel giderlerinden oluşmakta, yüzde 3-4’ü ile hizmetler icra edilmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geniş bir coğrafyada yasal görevlerimizi tam anlamıyla ifa edebilmemiz için, personel gideri dışındaki cari giderler ve yatırım ödeneğinin artırılması gerekmektedir” diyerek bütçeden ek ödenek istemişti.

 

D GRUBU NEDİR?

Kamu kurum ve kuruluşları öncelikli olmak üzere eğitim-öğretim yılı içerisinde en fazla bir yıl süreli açılacak olan gündüzlü kurslardır. İhtiyaç olması halinde gerekli şartları taşımak kaydıyla D grubu gündüzlü veya yatılı Yaz Kuran Kursları açılabilir.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Diyanet’in, hedefinde, üniversiteler, var,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı