301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Nisan 2021 - Pazar 20:37
 
İmzacılardan ‘emekli amiraller bildirisi’ açıklamaları
Yayınladıkları bildiri hakkında soruşturma başlatılan ve iktidarın sert tepkisini alan emekli amiraller, tartışmalar ardından açıklamalarda bulundu. Amiraller, açıklamalarının ‘darbe çağrısı’ olarak yorumlanmasına karşı çıktı.
Siyaset Haberi


103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın "takke ve cübbe" giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bildiri hakkında soruşturma başlattı. İktidar kanadı, bildiriye sert tepki gösterdi.

İktidar kanadının tepkisini çeken bildirinin imzacılarından Atilla Kıyat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır" ifadelerini kullandı.

Kıyat daha önce yaptığı paylaşımda da şunları kaydetmişti:

Sarıklı amiralin fotoğraflarının servis edilişi bir hafta oldu. Milli Savunma Bakanı neyi inceliyorsunuz. Sarıklıyı açığa aldınız mı? Konu tarikat , cemaat , ibadet(!) olunca tarzan zor durumda galiba.

ALTUN'A TEPKİ

Bildiriye imza atan Emekli Amiral Mustafa Özbey de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un açıklamalarına tepki göstererek "Okuduğunu anlamamış (!) İfade özgürlüğünün ne olduğunu ise, hiç bilmiyor..." ifadelerini kullandı.CEM GÜRDENİZ: BUNU DARBE ÇAĞRISI OLARAK YPRUMLAMAK YANLIŞTIR

Amirallerin açıklamasında imzası bulunan “Mavi Vatan” kavramının isim babası Emekli Amiral Cem Gürdeniz Cumhuriyet’ten Furkan Karabay'a konuştu.

Cem Gürdeniz, açıklamanın Türkiye’nin menfaatlerini ve Mavi Vatan’ı korumak için yapıldığını söyledi. Açıklamanın “Darbe bildirisi” olarak yorumlanmasına tepki gösteren Gürdeniz, “Yapılan bir açıklamadır bunu bir ‘darbe çağrısı’ olarak yorumlamak son derece yanlıştır. Kaldı ki biz FETÖ’nün kumpaslarında hapis yatmış kişileriz. Amacımız Mavi Vatan’a sahip çıkmaktır” dedi.

Emekli Amiral Cem Gürdeniz’in açıklaması şöyle:

“Son dönemde çıkan Montrö tartışmaları ve medyada tasvip edilmeyen fotoğrafları ortaya çıkan Deniz Kuvvetleri mensubu beni üzmüştür. Bir emekli amiral olarak, amirallerimizin ortak gündeme getirdiği böyle bir metni açıklamanın ve bu metne benim de imza koymamın sakınca olmadığını değerlendirdim. Bu en azından ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmelidir.

Yıllarca Türkiye’nin menfaatleri için hareket edip, Mavi Vatan’a sahip çıktık. Dolayısıyla yapılan açıklama, Türkiye’nin menfaatleri ve Mavi Vatan’ı korumak içindir. Açıklama yapma özgürlüğüne sahibiz ve buradan bir mağduriyet oluşturulmamalı. Yapılan bir açıklamadır bunu bir ‘Darbe çağrısı’ olarak yorumlamak son derece yanlıştır. Kaldı ki biz FETÖ’nün kumpaslarında hapis yatmış kişileriz. Amacımız Mavi Vatan’a sahip çıkmaktır.”

"MAĞDUR EDEBİYATI BOŞUNADIR"

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da iktidarın açıklamalarına tepki göstererek şunları kaydetti:

Amiraller bildirisi üzerinden darbe, vesayet vb ifadelerle mağdur rolünü oynamaya çalışanlara önemli hatırlatma: 15 Temmuz’da aranızdan birileri sessizliğinizi korurken, amirallerin bir kısmı fiziki olarak, geri kalanı ruhen darbeye karşı direnmekteydi. Mağdur edebiyatı boşunadır.

Emekli Koramiral Kadir Sağdıç da "Her şey kamuoyu önünde oldu. Açıklama yapmak Anayasal hakkımız. Biz de bu hakkımızı kullandık. Soruşturmaya ilişkin bir şey söylemeyeceğim. Biz yayımladığımız açıklamayla görüşlerimizi halkımızla paylaştık" dedi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: İmzacılardan, ‘emekli, amiraller, bildirisi’, açıklamaları,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı