301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Aralık 2021 - Pazartesi 13:56
 
Kılıçdaroğlu yanıtladı: '5'li çete'den CHP'ye görüşme talebi geldi mi?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal bir görüşme gerçekleştirdi
Siyaset Haberi


GERÇEK GÜNDEM - CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştü. Görüşmenin ardından iki lider, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Uysal görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Bugün maalesef cehaletleri cesaretlerinin önünde giden bir kadronun tez diye millete yutturmaya çalıştıkları bir ekonomi modeliyle karşı karşıyayız. Bugün yine milletin makus kaderini değiştirmek, yine milletin elindedir. Bu iktidarın devam etmesi milletimizin ödeyeceği bedelleri artıracak. Önümüzde en uzun seçim dönemimiz var. Bilerek ve isteyerek sokağa çıkılsın isteniyor. Kriminalize edilmek isteniyor. Ancak siyasi partilerin her zamankinden daha fazla ortak iradesi var" ifadelerini kullandı

 

TÜSİAD'IN AÇIKLAMASI

TÜSİAD'ın yaptığı 'iktisat bilimine dönülmeli' açıklamasını değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede üretim yapan herkesin konuşmaya hakkı var. Siz konuşmayın ben konuşacağım diyor. Üretim yapan insanlara sorun, en büyük dertleri şu. Önümüzü göremiyoruz diyorlar, dolar ne olacak bilemiyoruz diyorlar. Beyefendi sarayda olduğu için, sarayın dışını göremediği için dünyada ve Türkiye'deki gelişmeleri bilmiyor. Kendisini uyarıyorlar bu yanlış diyorlar. Ekonomi bilimine vurgu yapıyorlar, bilime vurgu bile rahatsız ediyor onu. Sevgili peygamberimiz 'İlim Çin'de olsa bile gidin alın' diyor. Devleti yönetemiyorlar ve bunu sokaktaki vatandaş biliyor" ifadelerini kullandı.

Uysal ise TÜSİAD'ın açıklamasının daha yüksek tonda olması gerektiğini savunarak, "Demokrasiyi nasıl yorumladıklarını görüyoruz. Bugün bu ülkede herkes konuşacak. Sadece birinci derecede sorumlu siyasi parti liderlerinin değil, tüm kurumların konuması gerekiyor. Bir facia yaşıyoruz. TOBB ve Ziraat odaları kısık sesle açıklama yapıyorlar. Sorumluluk sadece siyasetin değil. İktidar çökmüştür. TÜSİAD'nın sınırlı ve net bir açıklaması var. Açıklamanın daha yüksek ses tonuyla olması gerekir. Yanlışı düzeltmek isteyenler bu tenkitlerden korkmazlar" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU BİR İNSAN BU DENLİ İHANET İÇİNDE OLAMAZ

Hükümetin ekonomi politikasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, "Çiftçinin faiz indi mi? Hayır. Esnafın faizi indi mi? Hayır. Kimin faizi indi. Bankaların faizi indi. Vatandaşa yansıyan bir şey yok. Bankalar krediyi yüzde 14'ten alıp yüzde 22'den satıyor. Bir avuç insan para kazanıyor. Londra'daki tefecilere, Türkiye'deki tefecilere bir dünya para ödeyen bu zat değil mi? Bir insan ülkesine bu denli ihanette olamaz. 84 milyon perişan vaziyette. Kime iyilik yapılıyor? Yarın ne olacak, 1 saat sonra ne olacak kimse bilmiyor. Getirmişiz koskoca bir Türkiye'yi bir kişinin iki dudağından çıkacak söze temsil ediyoruz." İfadelerini kullandı.

'5'Lİ ÇETE'DEN GÖRÜŞME TALEBİ GELDİ Mİ?

Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan, Kılıçdaroğlu'nun '5'li çete' olarak tanımladığı Kolin, Cengiz, Limak, Kalyon ve Makyol şirketlerinin CHP ve İYİ Parti'yle görüşmek istedikleri yönündeki haberler de Kılıçdaroğlu'na soruldu.

 

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, "Benim bilgim yok, böyle bir talep oldu mu bilmiyorum, bize yansıyan bir talep yok." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kılıçdaroğlu, yanıtladı:, '5'li, çete'den, CHP'ye, görüşme, talebi, geldi, mi?,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı