301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
28 Eylül 2021 - Salı 09:32
 
Merkez Bankası Başkanı’nın 'Risk Primi' sözleri tartışma yarattı
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu faiz indiriminin ardından T24’e önemli açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu'nun açıklamaları ekonomistler arasında tartışma yarattı.
Siyaset Haberi


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu faiz indiriminin ardından T24’e önemli açıklamalar yaptı. Kavcıoğlu'nun açıklamaları ekonomistler arasında tartışma yarattı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu faiz indiriminin ardından sessizliğini bozdu.

 

 Faiz kararının döviz kurunu artırıp enflasyonu dolayısıyla maliyetleri ve işsizliği artıracağı eleştirilerine de yanıt veren Kavcıoğlu, Merkez Bankasının “brüt rezerv” ve “net rezerv” tartışmalarına da değindi.

 T24 yazarı Barış Soydan’a konuşan Kavcıoğlu faiz indirimi kararının Erdoğan’a ait olup olmadığı sorusunu yanıtsız bıraktı. 

Kavcıoğlu açıklamasında Türkiye'nin risk priminin bu kadar yüksek olmasına çok anlam veremediğini ifade etti. Söz konusu açıklamalar sosyal medyada yankı uyandırırken ekonomistler arasında da tartışma konusu oldu.

Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan da konuyla ilgili Kavcıoğlu'nu hedef alan bir paylaşım yaptı. Turhan'ın paylaşımı şöyle oldu:

 

"Merkez Bankası Başkanı, basında yer alan mülakatta; “Türkiye'nin risk priminin bu kadar yüksek olmasına çok anlam veremediğini” söylemiş. Zaten anlayabilse sorunun en az bir kısmı çözülmüş olurdu."

 

 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Merkez, Bankası, Başkanı’nın, 'Risk, Primi', sözleri, tartışma, yarattı,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı