301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Kasım 2022 - Salı 22:04
 
MHP'li başkanın üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile görüşme trafiği: "Bilgim dışında adıma hat çıkarılmış"
İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin ölümüne neden olan Ahlam Albashır ile MHP'li başkan üzerine kayıtlı bir hattan yapılan görüşme trafiği olduğu ileri sürüldü. İlhan, basın toplantısında adına hat çıkarıldığını, Jandarma'nın davetiyle ifadeye gittiğini söyledi.
Siyaset Haberi


İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ederken gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı.

T24'de yer alan haberde, ifadeye çağırılanlar arasında ise MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu ileri sürüldü. Haberde aktarılanlara göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı.

"ÜZERİMİZE BİR OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR"

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. T24’ün haberine göre İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı. İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de "Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından" dedi. İlhan, "Nasıl bir oyun oynandı?" sorusu üzerine de "Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum" ifadesini kullandı.

 

AA'YA KONUŞTU: ADIMA HAT ÇIKARILMIŞ, JANDARMANIN DAVETİYLE İFADEYE GİTTİM

MHP Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, yaptığı açıklamada, söz konusu telefon hattının bilgisi ve rızası dışında çıkarıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde, İlhan, MHP Şırnak İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, "Bilgim ve rızam dışında GSM operatörü üzerinden 24 Nisan 2019'da adıma bir hat çıkarılmış. Adıma kayıtlı, ben, eşim ve çocuğumun kullandığı 3 hat dışında kimlik bilgilerim ele geçirilerek çıkartılan hat aracılığıyla şahsım ve partim üzerinde bir oyun tertip edilmeye çalışılmaktadır." dedi.

 

Yıllarca terör örgütü PKK'nın hedefi halinde olduğunu dile getiren İlhan, "1997 yılında terör örgütü PKK tarafından evim içerisinde ailem varken yakılmış, ayrıca adım defalarca resmi makamlara da intikal eden terör örgütünün infaz listesinde yer almıştır." şeklinde konuştu.

İlhan, adına kayıtlı telefon hattı kullanılarak İstanbul'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristle görüşme yapıldığı iddiasına ilişkin şunları söyledi:

"Konuyla ilgili olarak jandarmanın daveti ile ifade vermeye gittim ve ifadem sonrası gizlilik kararı olan bir konuyla ilgili söyleyeceklerim, şahsım ve partimi yıpratmaya yönelik dezenformatif haber için tüm yasal yolları kullanarak mücadele edeceğim."

MHP İl Başkanı Halil Tatar da İlçe Başkanı İlhan'ın sürekli tehdit edildiğini belirterek, "Sosyal medyada dolaşan iddiaların hepsi gerçek dışıdır. Bununla ilgili parti avukatlarımıza talimat verdik, konu hakkında hukuki süreç başlattık. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Biz de devletin teröre karşı mücadelesinde onların yanındayız." diye konuştu.

TELE 1'E KONUŞTU İDDİALARI YALANLADI

TELE1’den Barış Önal’ın ulaştığı İlhan, “ifadeye çağırılmadım” dedi. İlhan şu iddialarda bulundu:

“İfade vermeye gitmedim. Yalan haber. Konuştuğum da yalan. Benimle kimse konuşmadı yalan haber yaptılar. Avukatla görüşüyorum şimdi mahkemeye vereceğim.”

İSİM BENZERLİĞİ OLAN HDP’Lİ VEKİL DE KONUŞTU

İsim benzerliği ile gündem olan Eski HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan TELE1’e yaptığı açıklamada, meselenin isim benzerliğinden ibaret olduğunu, konuyu sosyal medyada gördüğünü iddialardaki kişinin kendisi olmadığını belirtti.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: MHP'li, başkanın, üzerine, kayıtlı, hattan, İstiklal, bombacısı, ile, görüşme, trafiği:, "Bilgim, dışında, adıma, hat, çıkarılmış",
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı