301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
13 Nisan 2021 - Salı 13:15
 
Site sakinlerine şok: 'Eşyalarınızı almadan derhal boşaltın'
İzmir’de 30 Ekim’de meydana gelen deprem sonrası hasar gören Narlıdere ilçesindeki 128 daireli Dokuz Eylül Sitesi’nde yaşayan 400 kişiden evlerini acilen terk etmesi istendi.
Gündem Haberi


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Eşyalarınızı almadan derhal boşaltın” yazısını alan site sakinleri şok yaşadı. Hafta sonu yasağını olduğu pazar günü evlerinizden çıkın yazısını alan site sakinleri, “Bakanlık, 1 hafta önce binalar için orta hasarlı raporu hazırlamış. Bize ise yasaklı günde getirip tebliğ ettiler. Eşyaları almadan 7 gün içerisinde çıkmamızı istiyorlar. Bu nasıl vicdansızlık?” diyerek evlerinden çıkmamak için direneceklerini söyledi.

Cumhuriyet'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, kat malikleri “Burası 9 dönüm ve değerli bir arazi. Rant uğruna bizleri evlerimizden etmek istiyorlar. Çoğu emekli ve yaşlı insanlar” dediler.

MAĞDUR OLDUK

Sitede oturan İzmir ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Kurucusu Ümmühan Akbulut, “93 yaşında, bakıcı ile kalıyorum. Çat kapı evden çıkmamızı istiyorlar. Evden çıkacak kuvvetim dahi yok. Buralar kupon arazi olduğu için göz koymuşlar. Hepimizi perişan ettiler. Bakanlık yetkilileri tekrar gelsin halimizi görsün” dedi. 

Dilek Yaman, “Biz alınan ‘orta hasarlı’ raporu kabul etmiyoruz. Yeniden AFAD tarafından inceleme yapılmasını istiyoruz. Sitede oturan bazı kişilerin oyu ile bu rapor alındı. Yeniden inceleme yapılsın” diye konuştu. 

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Site, sakinlerine, şok:, 'Eşyalarınızı, almadan, derhal, boşaltın',
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı