301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
04 Haziran 2021 - Cuma 11:05
 
Skandal dolar iddiası patladı! 'Naci Ağbal'ın görevden alınmasından saatler önce...'
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çarpıcı bir iddia ortaya attı.
Ekonomi Haberi


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, çarpıcı bir iddia ortaya attı. Tekin, “Naci Ağbal'ın görevden alınmasından saatler önce kimler yüklü miktarda dolar topladı ise, Erdoğan'ın TRT'de faizlerin düşürülmesine yönelik sözleri öncesinde de aynı kişilerin yüklü miktarda dolar topladığını düşünüyorum” dedi.

KİMLER YİNE DOLAR TOPLADI?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı yayında "Merkez Bankası başkanımla görüştüm. Faizleri düşürmemiz şart" açıklaması hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı.

 

Tekin, “Naci Ağbal'ın görevden alınmasından saatler önce kimler yüklü miktarda Dolar topladı ise, Erdoğan'ın TRT'de faizlerin düşürülmesine yönelik sözleri öncesinde de aynı kişilerin yüklü miktarda Dolar topladığını düşünüyorum” dedi.

Uzmanların, TRT’de ki programın ülkeye maliyetin 90 milyar TL olduğunu söyleyen Tekin, “Paramızın değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 16’i aştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında piyasalar kapalı olmasına rağmen Dolar TL karşısında en yüksek 8.77 liraya, Euro ise 10.71 liraya ulaştı. Böylece 'TL' değer kaybında yeni bir rekoruna ulaşmış oldu" ifadelerine yer verdi.

"Biz bu filmi Naci Ağbal’ın istifası öncesinde de izlemiştik" diyen Tekin, “Artık bu durum şüphe etmenin ötesine geçmiş, doların yükselmesinden birileri kâr ediyor birileri de bu işe öncülük ediyor tezini güçlendiriyor! Aksi söylenebilir mi?" yorumunu yaptı.

Tekin, “Kimlerin bu kritik açıklamalar öncesinde döviz topladığının tespiti yapılmadığı sürece bu ülkenin gariban vatandaşı daha çok bedel ödemeye devam edecek” dedi.

 

Yükselen kur ile mücadele etmek için Merkez Bankası'nın faizleri düşürmek yerine tam tersine artırmak zorunda kaldığını ifade eden Tekin, “Vicdan sahibi herkes bunun hesabını sormakla hükümlüdür! Dolar bir gecede yine fırlıyor. Eğer iddialar gerçek ise Salı günü döviz alanlar kimlerdir bunun da açığa çıkarılması gerekiyor” dedi.

TL’nin yabancı para birimleri karşısında 1 kuruş değer yitirmesinin dahi Türkiye’nin brüt dış borcunun TL karşılığını 4 milyar lira birden artırdığını ifade eden Tekin, “Kurun yükseleceği ve Türkiye ekonomisini zora sokacağını bile bile Merkez Bankasına müdahale edileceği mesajı verilmesinin artık tesadüf olmadığı düşünüyorum. Geleneksel olmayan görüşlerin para politikasına müdahale ettiği ve TCMB bağımsız davranamadığı müddetçe kurdaki ve enflasyonda ki artış sorunu çözülemeyecek.” yorumunu yaptı.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Skandal, dolar, iddiası, patladı!, 'Naci, Ağbal'ın, görevden, alınmasından, saatler, önce...',
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı