Haber Detayı
06 Nisan 2021 - Salı 09:51
 
'Yandaşlara kadro açmak için personeller emekliliğe zorlanıyor' iddiası
Yeniden yapılandırma sürecinde deneyimli personelin, yeni kadrolara yer açmak için emekliliğe zorlandığı vurgulandı. EMO, ‘yandaş’a kadro yaratılmak istendiğini açıkladı.
Siyaset Haberi


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Türk Telekom'da yeniden yapılanma adı altında yandaşlara kadro açmak için deneyimli personelin emekliliğe zorlandığı, kurumsal hafızanın silinmeye çalışıldığı uyarısında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, “Siyasi iktidar tarafından kendi yandaş kadrolarına yer açmak bahanesi ile emekliliğe teşvik uygulamaları düzenli ve zorunlu biçimde devreye sokulmuştur” denildi.

 

DANIŞMANLIK ALINDI

Sözcü'den Selami Aydın'ın haberine göre, EMO Yönetim Kurulu imzası ile yapılan açıklamada Türk Telekom'da yandaş kadrolara yer açmak için deneyimli personelin emekliliğe zorlandığı ileri sürüldü.

Durumu ‘bitmeyen senfoni' olarak tanımlayan EMO yönetiminin açıklamasında “Yeniden yapılanma adı altında nitelikli ve deneyimli meslektaşlarımız emekliliğe zorlanıyor” denildi. Türk Telekom'un yeniden yapılanma sürecine ilişkin defalarca yurtdışı danışmanlık firmalarından hizmet satın aldığının belirtildiği açıklamada “Bu firmalara büyük paralar ödendi. Bu firmaların yaptığı uygulamalar nedeniyle deneyimli kadrolar emekliliğe zorlandı. Bugün yaşanan yönetim, altyapı ve mali zafiyetin en büyük nedeni, şirketin yönetim kadrolarının siyasi iktidarın iç çekişmeleri kapsamında biat ve siyasi aidiyetlerine göre belirlenmesidir” denildi.

YÖNETİM SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

Türk Telekom'da özelleştirme sürecinin başladığı 2006'dan bu yana genel müdürlük dahil yönetim kadrolarının sık sık değiştirildiği belirtilen açıklamada  “Yönetim krizinin faturası deneyimli ve nitelikli meslektaşlarımıza, çalışanlara kesilemez. Özelleştirme aynı zamanda büyük istihdam kaybına yol açtı. 15 yılda, 17 bin istihdam eksilmesi görüldü. Personel giderlerinde tasarruf yapıldığı iddia edilirken, 2010-2015 yılları arasında rekor düzeyde temettü dağıtıldı” denildi.

Kaynak: (Gerçek Gündem) - Gerçek Gündem Editör:
 
Etiketler: 'Yandaşlara, kadro, açmak, için, personeller, emekliliğe, zorlanıyor', iddiası,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı