301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Ağustos 2022 - Pazartesi 12:24
 
BİM hisselerine BAE'li yeni ortak
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Chimera isimli şirketin kurduğu S and P Turkey Shariah Liquid fon, BİM hisse senedinin yüzde 35’lik bölümünü satın aldı.
Ekonomi Haberi


Türk borsasına giren yabancı girişlerinden biri de Abu Dabi merkezli Chimera isimli yatırım şirketi. S anda P Turkey Shariah Liquid isimli şirket oldu.

ParaMedya'da yer alan habere göre, 8 Ağustos’da oluşturulan S anda P Turkey Shariah Liquid fonunun portföyünün yüzde 35’lik bölümü BİM hisselerinden oluştu. Fon bu hisselerde yoğun alım yaparken, portföyü yüzde 7 Bera Holding, yüzde 7 Gübre Fabrikaları, yüzde 6 Nuh Çimento gibi senetlerden oluştu. Ancak en büyük ağırlığı BİM hisse senedine verdiği görüldü.

BİM’İN SAHİBİ VE ORTAKLARI KİMDİR?

BİM, 1995 yılında faaliyetlerine 21 mağazayla başladı. Kurucu ortakları arasında Cüneyt Zapsu, Aziz Zapsu, Yasin El Kadı, Korkut Özal, Mehmet Fatih Saraç bulunan market zincirinin CEO’su ve kurucu ortağı ise Mustafa Latif Topbaş’tır.

Şirket, Borsa İstanbul’a 2005 Temmuz’da BIMAS kodu ile kote oldu. Mayıs 2021 itibarıyla, hisselerinin yüzde 71,40’i halka açık olarak işlem görüyor.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: BİM, hisselerine, BAE'li, yeni, ortak,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı