301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
29 Ağustos 2021 - Pazar 15:47
 
CHP'li Toprak'tan Erdoğan'a tepki: Yalanda şahlanıyor!
CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye şahlanıyor, ekonomi şahlanıyor” açıklamasına tepki gösterdi.
Ekonomi Haberi


CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye şahlanıyor, ekonomi şahlanıyor” sözlerine tepki gösterdi.

Toprak, “Erdoğan, Kabil Havaalanı için Taliban’la pazarlığa oturup, bugüne kadar Taliban’a destek veren Katar ve BAE’den gelecek para karşılığında dış politikada parasal çıkarları önceleyerek, ülkeyi Afganistan bataklığına sürüklüyor. Yalanda şahlanıyor!” dedi.

 

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Türkiye şahlanıyor, ekonomi şahlanıyor” açıklamasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afganistan dış politikasında parasal çıkarları öncelediğini belirten Toprak'ın yazılı açıklaması şöyle:

"DIŞ BASINDA YER ALAN İDDİALAR: Avrupa ve Arap medyasında iktidarın Katar ile birlikte Taliban ile anlaştığı Kabil Havaalanının Türkiye tarafından sivil personelle işletilip yönetilmesi, güvenliğin paralı özel bir güvenlik şirketi tarafından sağlanması konusunda mutabakata varıldığı öne sürülüyor. İktidar sözcüleri tarafından yalanlanmayan bu iddialara göre, 31 Ağustos’tan itibaren Türkiye’nin Taliban’ı Afganistan’ın meşru yönetimi olarak tanıyacağı ve havaalanı anlaşmasının bu koşulla imzalanacağı dile getiriliyor.

KATAR VE BAE FİNANSMANI: İktidarın Afganistan’da Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) finansmanıyla Kabil havaalanının işletmesini üstlenerek, çaresizlik içinde ekonomik krizden çıkış için bir kaynak sağlamayı umduğu gözlenmektedir. Yıllardır gerilim yaşanan BAE ile ilişkilerin normalleştirilmesi çabasına girişilmesi, Kabil’in düştüğü gün BAE Ulusal Güvenlik Danışmanının Ankara’da ağırlanmasının perde arkasında bazı siyasal beklentilerin yanında asıl bu parasal-finansal beklentilerin yattığı, Cumhurbaşkanının yakında BAE’den sermaye ve yatırım geleceğini açıklamasından anlaşılmaktadır. 

 

YALANDA ŞAHLANIYOR: Bir yandan ekonominin şahlandığını söyleyen iktidar, diğer yandan ortaya koyabileceği bir vizyon kalmadığı için, geçmiş 19 yıllık icraatlarını çarpıtarak ve gerçekleri gizleyerek, halkı aldatıyor. 19 yılda 9 milyon kişiye iş yarattıklarını, işsizliğin azaldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002’de 65 milyon olan nüfusun, 19 milyon artışla 84 milyona çıktığını gizleyerek algı yaratıyor. Kabil Havaalanı için Taliban’la pazarlığa oturup, bugüne kadar Taliban’a destek veren Katar ve BAE’den gelecek para karşılığında dış politikada parasal çıkarları önceleyerek, ülkeyi Afganistan bataklığına sürüklüyor. Yalanda şahlanıyor!”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP'li, Toprak'tan, Erdoğan'a, tepki:, Yalanda, şahlanıyor!,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı