301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
15 Eylül 2021 - Çarşamba 16:42
 
CHP'li Yalım'dan Öğrencilerin Barınma Sorunları Ev Kiraları Hakkında Yorum
CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ ÖZKAN YALIM: ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORLAR. FAHİŞ ARTIŞ NEDENİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZ ÜLKE GENELİNDE BARINMA PROBLEMİ YAŞIYORLAR BU DURUM DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR DEDİ.
Eğitim Haberi


ÜNİVERSİTELER YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYORLAR. FAHİŞ ARTIŞ NEDENİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZ ÜLKE GENELİNDE BARINMA PROBLEMİ YAŞIYORLAR BU DURUM DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR.

İnşaat maliyetlerinin artması ve sektördeki belirsizlikler nedeni ile ülke genelinde yeni bina yapımı yavaşlamıştır. Döviz, işçilik maliyetleri, arsa maliyeti ve inşaat malzemelerindeki artış inşaat sektörünün karasızlığını arttırmıştır. Bu nedenle az sayıda yapılan binalar, talepleri karşılamakta gücükler yaşanmasına neden olmuştur. Yeni ev almayı düşünenler için bu durum kötü olmuştur.

Mevcut bina ev stoklarının erimesi hem de talep artışı nedeni ile bazı semtlerdeki evlerin değerlerinde %100 - %200 üzerinde artışlar yaşanmıştır. Ev satın almak isteyenler gelirlerinin çok üzerinde artışlarla karşılaştıkları için ev almaları neredeyse imkânsızlaşmıştır.

Bir memurun eskiden ev alması şartlarını biraz zorladığında 10 yıllık ev taksiti ve ödeyeceği kira bedellerinin hane halkına dönmesi ile uzun vadede imkân halindeyken; Şimdi bu durum ev fiyatlarındaki artış oranında gelirleri artmadığı için imkânsız hale gelmiştir.  

Başta ilimiz Uşak’ta ve diğer illerde olmak üzere tüm ülkemizde ev satın alma maliyeti ve kira bedelleri artmıştır. Yeterince yeni ev üretimi olmadığı için bu durum kiralık evlerin kira bedellerinin yükselmesine sebep olmuştur.

Geçen yıl kiralık evlerde fazla bir artış yaşana pandemi nedeni ile okulların kapanması nedeni ile bedellerinin öğrenci arkadaşlarımızın evlerini boşaltıp, ailelerinin yanlarına dönmeleri nedeni ile pek fazla hissedilmemiştir. Şimdi okulların açılması ile derslerin yüz yüze başlaması nedeni ile kiralık ev arayan öğrenci arkadaşlarımız büyük bir kaosun içine düşmüşlerdir. Geçen yıl örneğin 1000 Liraya boşalttıkları evleri 2500-3000 Liralara bulamaktadırlar. Zaten kısıtlı sayıda olan yurtlar nedeni ile üniversite öğrencilerimiz. Büyük sıkıntılar yaşamaktadırlar. Bu nedenle ivedi olarak gençlerimizin barınma problemlerine çözüm getirilmesi gerekmektedir.   

Öğrenci yurdu problemi bizim iktidarımızda ilk 200 günlük çözümlerimiz arasında olacaktır. Millet ittifakı ve partimiz olarak hiçbir öğrencinin barınma sorunu yaşamaması için uğraşacağız. Hedefimiz öğrencilerimiz ulaşım sorunu yaşamadan okullarının yakınlarında olmak şartı ile barınma sorunlarını çözmek olacaktır. Bunun için imkân çok fazladır. Fakat! mevcut iktidar kendi çocuklarının vakıflarına yurt açıp o vakıflarda öğrenicileri ücretli barındırdığı için gençlerimizin sorunlarına hiçbir zaman el atmamış, kalıcı çözümler üretmemiştir.

Buradan Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Kasapoğlu’nu uyarıyorum! Okullar açılıyor öğrencilerimiz ve alileri barınma problemleri yaşıyorlar. Çok büyük sıkıntılar çekiyorlar. Derhal gençlerimizin barınma problemi için kalıcı çözümler üretilmesi gerekmektedir. Gerekiyorsa konteyner yurtlar kurulmalıdır. Hiçbir öğrenci barınma problemi yaşadığı için okulunu bırakıp gitmemelidir. Parti olarak ve ülkesini karış karış gezen bir milletvekili olarak bu durumun takipçisi olacağımı buradan açıklıyorum. Gençlerimiz bu ülkenin teminatıdır.  Kurtarıcımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsuna çıkışında söylediği gibi;  “Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: CHP'li, Yalım'dan, Öğrencilerin, Barınma, Sorunları, Ev, Kiraları, Hakkında, Yorum, ,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı