301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
20 Mayıs 2021 - Perşembe 10:45
 
FDA’dan Pfizer-BioNTech aşısı için kritik karar: 1 ay saklanabilecek
ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer-BioNTech'in ürettiği COVID-19 aşısının daha yaygın bir şekilde kullanılabilir hale gelmesi için buzdolabı sıcaklıklarında bir aya kadar saklanmasına onay verdi.
Sağlık Haberi


Corona virüsü dünya genelinde can almaya devam ederken, salgını bitirmek için geliştirilen aşılarla ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech’in aşısı için kritik bir karar açıkladı.

Daha önce 2 ila 8 derecedeki buzdolabında en fazla beş gün saklanmasına izin verilen çözülmüş aşılar, artık bir aya kadar muhafaza edilebilecek.

‘DAHA DA YAYGINLAŞACAK’

FDA direktörü Peter Marks, “Bu değişiklikle aşıyı uygulayanların aşıyı temin etmesi ve saklaması kolaylaşacak, aşıyı daha yaygın bir şekilde sunulabilecekler” dedi. Pfizer-BioNTech aşısı Aralık ayında -80 ila -60 derecede taşınması şartı ile kullanım onayı almış, dağıtımı için ayrı bir sistem geliştirilmesi gerekmişti.

EMA’DAN DA ONAY ÇIKTI

FDA’nın açıklamasından önce Avrupa İlaç Ajansı’ndan da söz konusu aşıyla ilgili benzer bir karar çıkmıştı. Avrupa İlaç Ajansı’nın (EMA) İnsan İlaçları Komitesi (CHMP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, BioNTech ve Pfizer tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının Avrupa Birliği'ndeki (AB) aşılama merkezlerinde aşının işlenmesini kolaylaştıracak onaylı saklama koşullarında değişiklik yapıldığı, normal bir buzdolabında saklama süresinin 5 günden 31 güne uzatıldığı bildirildi.

Yayınlanma Tarihi:08:54, 
Kaynak: Editör:
 
Etiketler: FDA’dan, Pfizer-BioNTech, aşısı, için, kritik, karar:, 1, ay, saklanabilecek,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı