301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
16 Mayıs 2021 - Pazar 21:29
 
Kripto para borsası BtcTurk hakkında skandal iddia
Son birkaç gündür adı veri sızıntısı iddialarına karışan yerli kripto para borsası BtcTurk hakkında yeni bir gelişme yaşandı...
Asayiş Haberi


Son birkaç gündür adı veri sızıntısı iddialarına karışan yerli kripto para borsası BtcTurk hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Çalındığı iddia edilen 516 bin kişinin kullanıcı bilgileri, bir veri tabanı sitesinde tespit edildi.

Twitter’da paylaşılan gönderilerden sonra BtcTurk kullanıcıları endişeli bir bekleyişe koyuldu.


 
Odatv'de yer alan habere göre, Ülkemizde kripto paraların güvenilirliğini tartışma konusu haline getiren olayların sonuncusu, duymuş olabileceğiniz gibi BtcTurk olmuştu.

2013'te kurularak Türkiye’nin ilk kripto para borsası olan BtcTurk hakkında ortaya atılan bilgi sızıntısı iddiası, bu hafta yatırımcılar tarafından çokça konuşuldu.

İddiaya göre 2018 yılında platformdaki kullanıcıların bilgileri internet korsanları tarafından çalınmış, veriler bir forumda satışa çıkarılmıştı. Bugünse BtcTurk’ten gelen açıklamayla böyle bir olayın olmadığı belirtildi. Ancak saatler sonra bu açıklamayla çelişen yeni veriler ortaya çıktı.

Yazılımcı Mert Susur, 2018’de BtcTurk’te gerçekleştiği iddia edilen veri sızıntısını doğrular nitelikte görseller paylaştı.


 
Twitter’dan haberleri paylaşan Susur, bir veri tabanı sitesinde BtcTurk'ten sızdırıldığı söylenen hesaplara ulaştı. Elde edilen verilere göre 2020 yılının nisan ayında siteye 516 binden fazla kayıt eklenmiş.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Kripto, para, borsası, BtcTurk, hakkında, skandal, iddia,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı