301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
02 Kasım 2021 - Salı 16:56
 
Piyasalarda Naci Ağbal heyecanı sona erdi: Dolar yeniden yükseldi
Merkez Bankası eski Başkanı Naci Ağbal'ın Hazine ve Maliye Bakanlığında bakanlık müşaviri olarak atanmasının piyasalarda etkisi kısa sürdü.
Ekonomi Haberi


Eylül ayında 8,27 seviyesinde seyreden dolar kuru 9,75 lirayı görmesinin ardından 9,45 seviyesine gerilemişti.

Bugün ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı görevinden 20 Mart’ta Cumhurbaşkanlığı Kararı ile alınan Naci Ağbal, Hazine ve Maliye Bakanlığında bakanlık müşaviri olarak atandı.

 

Ağbal haberi ile, dalgalı olarak seyreden dolar kuru bugün yeniden 9,46 seviyesine düşerken piyasalardaki heyecan kısa sürdü.

DOLAR YENİDEN YÜKSELDİ 

Dolar/TL’de bugün Naci Ağbal fiyatlaması öne çıktı. “Naci Ağbal kamuda yeniden aktif göreve başlamış” fiyatlamasıyla 9,46'ye kadar inen kur, durumun yanlış anlaşılmasıyla yeniden 9,50'nin üzerine çıktı.

Kasım ayında atandığı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden 4 ay sonra alınan Naci Ağbal, mevcut uygulama ile Hazine ve Maliye Bakanlığı müşaviri oldu. Bu durumu, Ağbal'ın sosyal medya hesabındaki unvanını “Hazine ve Maliye Bakanlığı Müşaviri” olarak değiştirmesi ile fark eden piyasalar, "kamuda yeni aktif bir görev" fiyatlamasına geçti.

ABD ve Avrupa ile gerilimin ortadan kalkması TL'ye pozitif yansırken, "Naci Ağbal kamuda yeniden göreve başlamış" fiyatlamasıyla kurda düşüş görece hız kazandı. Dolar/TL gün içi gördüğü en yüksek seviye olan 9,56’lardan 9,46 seviyelerine kadar indi.

 

Ancak Ağbal'a ilişkin durumun rutin bir uygulama olduğunun anlaşılması sonrasında kur yeniden 9,53 seviyelerine geldi.

Saat 15:28 itibariyle; dolar/TL 9,5345 ve euro/TL 11,0660 seviyelerinde yer aldı.

GÖZLER FED VE ENFLASYON AÇIKLAMALARINDA

Piyasada yarın ekim ayına ilişkin enflasyon verileri izlenecek. Gıda ve enerji fiyatları başta olmak üzere devam eden yukarı yönlü riskler nedeniyle, yıllık TÜFE’nin ekim ayında yüzde 20’yi aştığı tahmin ediliyor.

Yarın akşam Fed toplantısı ise piyasaların ana odağı. Fed’in tahvil alım miktarı konusunda yapacağı açıklamalar fiyatlamalar açısından son derece önemli. Bloomberg’in ekonomistlere dayandırdığı ankete göre, Fed varlık alımlarını kasımda azaltmaya başlayacağını duyuracak.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Piyasalarda, Naci, Ağbal, heyecanı, sona, erdi:, Dolar, yeniden, yükseldi,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
En Çok Okunanlar
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı