301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
12 Ekim 2022 - Çarşamba 12:03
 
Sektör temsilcilerinden 'konut kredisi' çağrısı: Yeni rekorlar kırılabilir
Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, konut kredisi faiz oranlarında indirim olması halinde 2022 yılının son çeyreğinde yeni rekorlar kırılabileceğini söyledi.
Ekonomi Haberi


Konut kredisi faiz oranlarının yüksek olmasının, ev sahibi olmak isteyenlerin planlarını ertelemesine yol açıyor.

Konuya ilişkin İHA'ya konuşan Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, kredi faiz oranlarında indirimin olması halinde 2022 yılının son çeyreğinde yeni rekorlar kırılabileceğini söyledi.

"EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER İÇİN ÖNEM TAŞIYOR"

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından açıklanan uzun vadeli ve düşük faizli ilk evim projesine yaklaşık 7 milyon vatandaşın başvuru yapması Türkiye genelinde biriken ekonomik konut talebinin geldiği noktayı gösterdiğini ifade eden Elfi Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Aydemir, "Daha önce rekorların kırılmasına sebep olan düşük faizli kredi fırsatlarının yeniden gündeme gelmesi, inşaat sektörü ve ev sahibi olmak isteyenler için önem taşıyor" dedi.

"KONUT ÜRETİMİ ÖNCEKİ YILLARA GÖRE GERİLEDİ"

"Başta büyükşehirler olmak üzere bir çok bölgede yeni konut talebi her geçen gün artıyor" diyen Aydemir, "Ancak enflasyon ve maliyetler sebebiyle hem üretim hem de satış süreçlerinde ertelemeler oluyor. İnşaat sektörü; girdi maliyetlerindeki artış sebebiyle konut satış fiyatlarında yeni güncellemeler yapmak zorunda kaldı. Bu sebeple ekonomik konut üretimi önceki yıllara göre oldukça geriledi" ifadelerini kullandı.

"FAİZ İNDİRİMİ HAYATA GEÇİRİLMELİ"

"Dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olma noktasındaki talepleri de gün geçtikçe artıyor" diyen Aydemir, "Arz ve talebin kesişmesi için en önemli faktörlerin başında konut kredisi kullanımı geliyor. İçinde bulunduğumuz dönemdeki konut kredisi faiz oranları mevcut talebin satışa dönmesi için yeterli değil. Faiz indiriminin hayata geçmesi halinde konut satışlarında yeni rekorlar gelebilir" diye belirtti.

"CİDDİ ARTIŞLAR YAŞANIYOR"

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından aylık olarak açıklanan konut satış verileri ele alındığında Türkiye genelinde satışı gerçekleşen konutların ortalama yüzde 50’sinin kredili olarak yapıldığını ifade eden Aydemir, buna ek olarak konut kredi faiz oranlarında yaşanan indirimlerin olduğu dönemlerde ise konut satış verilerinde ciddi artışlar yaşandığı sözlerine ekledi.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Sektör, temsilcilerinden, 'konut, kredisi', çağrısı:, Yeni, rekorlar, kırılabilir,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı