301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
22 Mayıs 2021 - Cumartesi 12:38
 
Biden’ın Beyaz Saray’da ikinci konuğu Moon Jae-in: Kuzey Kore’den endişeliyiz
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile görüşmesinin ardından gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, "Kuzey Kore konusunda ikimiz de derin endişeliyiz" dedi.
Dünya Haberi


ABD Başkanı Joe Biden, Ocak ayında göreve başladığından bu yana ikinci kez yabancı bir lideri Beyaz Saray’da ağırladı. Biden, Japonya Başbakanı Yoshide Suga'nın ardından Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Görüşme, Suga’nın geçtiğimiz ay yaptığı ziyaretin ardından Biden yönetiminin dış politika önceliğinin Asya-Pasifik bölgesine odaklandığı yönünde yorumlandı.

İki lider, ikili ve heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı için kameraların karşısına geçti. Biden, görüşmelerde birçok konuda önemli ilerlemeler kaydettiklerini belirterek ABD’nin Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılması hedefine doğru ilerlerken gerilimleri azaltacak pragmatik adımlar atmak için diplomatik olarak ilişki kurma istekliliğini ifade ettiğini söyledi.

Moon Jae-in ve Biden ortak basın toplantısı düzenledi.


KUZEY KORE TEMSİLCİSİ BELLİ OLDUBiden ayrıca, Kuzey Kore stratejisi ve yaklaşımı konusunda Moon ile yakın çalışmayı taahhüt ettiğini, kendisinin ve Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae-in’in Kuzey Kore’deki durumla ilgili “derinden endişeli” olduklarını ifade etti.

Biden, Kuzey Kore’nin nükleer silah programını terk etmesi konusunda baskı kurulması amacıyla bölgeye yeni bir özel elçi göndereceğini duyurarak Dışişleri Bakanlığı kariyer diplomatı Sung Kim’in Kuzey Kore özel elçisi olarak atandığını belirtti. Biden ayrıca, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile görüşme ihtimalini tamamen dışlamadı, ancak bunun gerçekleşmesi için Kuzey Kore’nin nükleerden arınma konusunda daha ciddi olması gerektiğinin altını çizdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in de Kuzey Kore konusunda değinerek, “İki ülkenin üstlenmesi gereken en acil ortak görev, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması ve kalıcı barışa ulaşması” diye konuştu. ABD’nin dünya sahnesine dönüşünü memnuniyetle karşıladığını ifade eden Moon, Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması için yakın çalışma sözü verdiklerini söyledi.

Kaynak: (Gerçek Gündem) - Gerçek Gündem Editör:
 
Etiketler: Biden’ın, Beyaz, Saray’da, ikinci, konuğu, Moon, Jae-in:, Kuzey, Kore’den, endişeliyiz,
Yorumlar
Bizim Gazete
Ulusal Gazeteler
Anketler
Uşak'ta CHP'den kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz
Sayfalar
Ankara

Güncelleme: 06.07.2022
İmsak
Sabah
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı